Den 29 Juli styrde jag  och syster Lotta, Jack Russel Tintin, Alba, Gilbert, Magda och 2 stycken resklara valpar nosen på Fabian bil från Stehag i Skåne mot Calias. Lite crowded var det men hundarna är superduktiga på långresor och vi stannar och rastar, vattnar och kramar dom ofta.

Efter en dag bakom ratten men ändå framme i god tid så stannade vi Hos Willy och Vera för natten. Ebba / Copper´s Walking On Pink Clouds blev varmt mottagen och hundarna fick en härlig stund på deras Queenstone land.

 

 

Nästa morgon körde vi sista  timmarna ner till Calais och rastade hundar i en rolig park innan det var dags att scanna chipnummer och  borda färjan till Dover.

Väl i England så styrde vi till systerdotter Sarah i Frome där vi hann promenera och luncha innan vi fortsatte till Sue där vi stannade två roliga dagar. Anton som sen blev Aston fann sig rask tillrätta och han får ett dröm hem. Vi hann göra Windsor och Windsor castle, lilla Nunney med mini castle och sol hade vi faktiskt mest hela tiden.

Aston/ Copper´s get Off My Cloud

 

 

 

 

Från Sue till Blake och Ashleigh, träffa Arthur som kände igen mig, taxvalpar, människodito, kattungar, braccovalpar,prompa god mat och trevligt.

Nästa dag var det dags att vara turister,  Gilbert stannade kvar ett par dar men vi tog Alba, Magda och Tintin till Cherrar Gorg…en häftig ravin , det ska väl sägas att denna dag regnade det..ihållande….och vi var ganska dränkta efter att klättrat upp och ner halkat hit och dit…men det var det ändå värt efter 2 1/2 timme satt vi med varmt te och varma mackor på ett teahouse, köpte sen cheddar från Cheddar och sen rullade vi tillbaks för sista natten med B&A.

Nästa morron sken solen åter vi styrde mot Dartmoor, hedar, byar, ponnies, får och mera får, ljung, gultörne hissnande vyer.Åk dit om ni kan!    Bra boende för oss och hundar go mat och sen var vi ganska möra och sov gott. Sen var det beachtime nästa dag, vi träffade Amelia och hennes pointrar , lät hundar njuta spring igen, lunch på stranden.Sen mot boende, fixa lite med hundar inför Lördagens utställning Paignton CH SH Show och sammma dag South  of England irish Setter Club CHSH…pust. Ingen dusch bara takdusch, ingen blaster..trimmat lite finputs hade jag hunnit hemma hos Blake i alla fall.Nå, lördagen kom med helt okey väder  trots varningar för störtregn och stormbyar….blåste gjorde det nåt för djävligt men det kunde varit ännu värre.Så roligt med alla glada människor som man inte sett på länge , fina hundar, stora klasser tror 115  entries på bägge utställningarna. Det var roligt att se Linus/ Copper´s Midsummer Magic som precis blivit klar med sin JW titel.

Paignton ,Linda King dömde och jag kan vara nöjd med trea av åtta i junior för Alba, Magda fyra i Limit och Gilbert två av åtta i veteran. CC och RCC vinnarna bland tikarna var  döttrar till Muscot, det värmde mitt hjärta.

Kate Condron dömde South Of England och nu smällde Alba till med vinst i juniorklassen åtta stycken och även Gilbert bestämde sig att vinna lika stor veteranklass och sedermera BIS veteran. Magda fyra i Limit .Sen kvalificerade sig Tintin med Crufts så vilken dag!!!Tyvärr gick terriers inomhus en bra bit bort så jag kunde inte vara där och heja på.

Alba/ Copper´s Waiting For A Girl Like You

Gilbert/ SEV-18 SEV-22 Copper´s Riddarsporre

BIS veteran och BIS valp

Sen var det bara att packa sig hemåt , samma väg igen och trots eländigt väder med risk för bro stängning till Sverige på grund av stormen Hans så kom vi hem hela vägen, vi hade egentligen tänkt stanna och sova men vågade inte bli kvar i Danmark…fast nu en tid efteråt så minns man inte hur jobbiga de sista timmarna var utan är redo att böra resan snart igen…